Υβριδικό ή Υβριδικό plug-in όχημα;

21 Απριλίου 2021

Ένα υβριδικό αυτοκίνητο έχει δύο κινητήριες μονάδες, σε αντίθεση με το συμβατικό αυτοκίνητο, το οποίο έχει έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης και το ηλεκτρικό όχημα που έχει έναν ηλεκτροκινητήρα. Ουσιαστικά, ένα υβριδικό μοντέλο χρησιμοποιεί τον συνδυασμό των κινητήρων αυτών των δύο οχημάτων.

Ένα υβριδικό όχημα όταν κινείται χρησιμοποιεί τον κινητήρα εσωτερικής καύσης ή λειτουργεί συνδυαστικά με τον ηλεκτρικό κινητήρα, καταφέρνοντας να μειωθεί κατά μεγάλο βαθμό η κατανάλωση του καυσίμου και να εξοικονομηθεί ενέργεια. Εκ του αποτελέσματος, επιφέρεται η οικονομία και η αποδοτικότητα του καυσίμου, ειδικά κατά την οδήγηση μέσα στην πόλη.

Ωστόσο, υπάρχουν δύο διαφορετικοί τύποι υβριδικών μοντέλων. Πρόκειται για τα αμιγώς υβριδικά και τα plug-in υβριδικά, τα οποία μοιράζονται κοινά χαρακτηριστικά, έχουν όμως μια εξέχουσα διαφορά.

Αμιγώς υβριδικό μοντέλο

Ένα αμιγώς υβριδικό μοντέλο δεν έχει υποδοχή βύσματος προκειμένου να φορτιστεί η μπαταρία του. Σε ένα αμιγώς υβριδικό όχημα, η ενέργεια αναπαράγεται με τη χρήση του κινητήρα εσωτερικής καύσης ή με το σύστημα ανάκτησης της ενέργειας, που διαθέτει.

Plug-in υβριδικό μοντέλο

Ένα plug-in υβριδικό μοντέλο έχει μεγαλύτερη μπαταρία από ένα αμιγώς υβριδικό και παρέχει τη δυνατότητα φόρτισης από μια εξωτερική πηγή, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η αυτονομία του οχήματος, καθώς χρησιμοποιείται αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια.

Επομένως, ανάλογα με τις προτιμήσεις, μπορείτε να επιλέξετε το ιδανικό υβριδικό μοντέλο για εσάς. Αν ενδιαφέρεστε αποκλειστικά για την οικονομία του καυσίμου, θα οδηγηθείτε στο αμιγώς υβριδικό μοντέλο ενώ αν επιθυμείτε μεγαλύτερη αυτονομία, ένα plug-in υβριδικό μοντέλο που επιτρέπει τη φόρτιση της μπαταρίας από μία εξωτερική παροχή ενέργειας.