Βασικός έλεγχος του σκάφους σας, πριν το καλοκαίρι

04 Μαΐου 2022

Οι ηλιόλουστες ημέρες της άνοιξης και οι ολοένα αυξανόμενες θερμοκρασίες δημιουργούν το ιδανικό κλίμα για περιηγήσεις με… το σκάφος σας! Πριν όμως απολαύσετε το ταξίδι σας εν πλω, φροντίστε να κάνετε έναν σύντομο αλλά απαραίτητο έλεγχο ώστε να διασφαλίσετε πως μετά από ένα τόσο μεγάλο διάστημα εκτός λειτουργίας, όλα λειτουργούν όπως πρέπει ή αν όχι, να προχωρήσετε στις ενέργειες που απαιτούνται ώστε να είστε εσείς και όλοι οι επιβαίνοντες, ασφαλείς.

Τρία σημεία που πρέπει να ελέγξετε:

Τα καύσιμα

Βασικότερο όλων είναι ο έλεγχος για τυχόν διαρροή στο σύστημα καυσίμων. Ελέγξτε επιμελώς τα σημεία εκείνα που δεν είναι εύκολα ορατά καθώς και τους μαλακούς σωλήνες οι οποίοι είναι και πιο «ευαίσθητοι» στη φθορά, ώστε να εντοπίσετε τυχόν προβλήματα, εγκαίρως, και να προχωρήσετε στην επιδιόρθωσή τους.

Τα υγρά

Ελέγξτε εάν όλα τα σημεία υγρών -το λάδι μηχανής, το αντιψυκτικό- είναι γεμάτα ή εάν χρειάζεται να συμπληρώσετε. Μαζί ελέγξτε Ελέγξτε και τους σωλήνες για τυχόν φθορά αλλά και για το εάν κλείνουν καλά. Καλώδια άνω των 10 ετών τα οποία εμφανίζουν φθορά και είναι άκαμπτα, χρειάζεται να αντικατασταθούν.

Η μπαταρία

Μετά από έναν ολόκληρο χειμώνα, η μπαταρία του σκάφους σας λειτουργεί; Μια κλασική, μέση μπαταρία σκάφους διαρκεί συνήθως από τρία έως πέντε χρόνια, με δεδομένο ότι συντηρείται σωστά. Πριν λοιπόν θέσετε ξανά το σκάφος σε λειτουργία, κάνετε ένα τσεκ: φορτίστε την κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφήστε την επόμενη ημέρα χωρίς να θέσετε το σκάφος σε λειτουργία και μετά πηγαίνετε τη μπαταρία για έλεγχο σε ένα κατάστημα με είδη μπαταρίας για την τσεκάρουν. Επισκεφθείτε το δίκτυο καταστημάτων STANDARD-Μπαταρίες- χωρίς ραντεβού και το εξειδικευμένο προσωπικό μας θα προχωρήσει στη διάγνωση της μπαταρίας σας με την υπηρεσία δωρεάν ελέγου!